1x goud en 2x brons voor Tong-il tijdens het 11e Yoo-sin toernooi.

Zaterdag 8 december heeft Tong-il deelgenomen aan het 11e Yoo-sin toernooi in Nijmegen.
Vlnr: Julian, Theo, Ivana, Oriana, Lisa, IrisVoor het eerst werden hier zowel spar- als stijlwedstrijden gehouden en Tong-il nam deel aan beide onderdelen.

Voor de stijlwedstrijd hadden Iris en Theo Bronswijk zich opgegeven, voor beiden was het de eerste keer dat ze deel hebben genomen aan een stijlwedstrijd.

Iris mocht daarin het spits afbijten en ze stelde haar coach Job Nellen niet teleur.

Beide taegeuks heeft ze netjes gelopen, maar met toch een kleine twijfel tijdens haar eerste taegeuk waren het de zenuwen die haar nog wat parten speelden.

Desondanks een mooie prestatie die werd beloond met een top 10 resultaat!

Theo mocht als laatst zijn kunsten laten zien en ook hij stelde niet teleur. Bij Theo waren er ook wat zenuwen, waardoor hij een stuk van zijn eerste taegeuk verkeerd liep. Theo behaalde een mooie 7e plaats.

Naast de stijlwedstrijden waren er ook nog vier deelnemers voor het sparringstoernooi naar Nijmegen afgereisd. De eerste op de mat van deze deelnemers was Lisa de Graaf in de B klasse- dames, aspiranten -36kg. Een pittige poule met sterke tegenstanders, boodschap voor Lisa was; 100% inzet en maximaal knokken! Na een spannende partij heeft Lisa exact dat laten zien, maar mocht het helaas niet genoeg zijn om met de winst naar huis te gaan. Desondanks is haar coach erg tevreden over haar prestatie!

Tweede deelnemer was Ivana Schaap, niet bang en tot op het bot gemotiveerd, ging Ivana er met 200% inzet tegenaan. Haar gedrevenheid speelde haar helaas toch wat parten in een partij die gelijk opging, maar waar teveel punten zijn blijven liggen in de korte afstand (clinch).

Na twee spannende ronden helaas verloren, maar toch naar huis met een mooie bronzen medaille!

Oriana Schaap was de laatste aspirant die vandaag mocht sparren en net als haar zusje liet Oriana zien maximaal gemotiveerd te zijn om met de winst naar huis te gaan. Na een wat stroevere eerste ronde, herpakte Oriana zich mooi en trok uiteindelijk overtuigend de winst naar zich toe met een score van 44-33! Een hard bevochten en welverdiende gouden medaille!

Laatste deelnemer voor Tong-il was Julian Janssen die uit mocht komen bij de Kadetten, B klasse, -49kg. Ook voor Julian stond een sterke tegenstander op de mat en moesten alle zeilen worden bijgezet, en meer, om de winst naar zich toe te kunnen trekken. Helaas bleek zijn tegenstander, voor nu, toch nog een maatje te groot te zijn. Na een zware partij mocht Julian dan ook met een mooie bronzen medaille naar huis gaan!

Het Yoo-sin toernooi was tevens de afsluiter van het wedstrijdseizoen van 2018 en een mooie afsluiter met drie medailles. Ook volgend jaar is er weer de mogelijkheid om deel te nemen aan wedstrijden, een nieuwe wedstrijdplanning is beschikbaar op de website en opgave is dan nog zeker mogelijk! Jong, oud, ervaren of nog niet, overleg met je trainer als je interesse hebt in wedstrijden en geef je op!